Україна має відповісти Росії аналогічними заходами щодо імпорту її продукції

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 14.08.2013 23:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21406

У торговій війні з Росією Україна ні в якому разі не повинна показати свою слабкість і має запровадити заходи щодо імпорту російської продукції.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Богдан Данилишин, колишній міністр економіки в уряді Юлії Тимошенко, який у Чехії отримав статус біженця, коментуючи ситуацію із забороною ввезення в Росію продукції з України.

«Реакція Росії та інших країн Митного союзу на деякі види української продукції, що експортується в ці країни, є нічим іншим, як прагненням показати свою зверхність у торговельно-економічній політиці та будь-яким чином затягнути Україну в Митний Союз. На мій погляд, по мірі наближення дати підписання Угоди про асоціацію та ЗВТ з Європейським союзом такі дії з боку Росії та інших країн будуть тільки посилюватися», – зазначив він.

Тому, вважає Данилишин, Україна має виступити із заявою про намір негайно звернутися у відповідну судову інстанцію СОТ, у зв’язку з грубим порушенням Росією норм міжнародного торговельного права. За його словами, Росія має зрозуміти що, Україна може мати одночасно Зону вільної торгівлі з Російською Федерацією та Європейським Союзом, а також утворювати у майбутньому нові Зони вільної торгівлі.

Сьогодні прес-служба Федерації роботодавців України заявила, що Митна служба Росії включила до переліку «ризикових» усіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарів з України. Водночас речник Міністерства доходів і зборів України повідомив Радіо Свобода, що митні пости відомства працюють у штатному режимі. У прес-службі російської митниці ситуацію наразі не коментують. Наприкінці минулого місяця Росспоживнагляд заборонив ввезення на території Росії продукцію української кондитерської компанії Roshen. У п’ятницю у зв’язку з цим українські урядовці проводитимуть зустріч з російськими колегами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.