Податкова зняла обмеження звітності на підприємства, що випускають газету “Експрес”

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 15.08.2013 11:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21412

Підприємства, які забезпечують підготовку та випуск газети “Експрес” 15 серпня відновили повноцінну роботу.

Це підтвердили їх керівники, повідомляє видання.

Журналісти зазначають, що Міндоходів зняло обмеження на своєму центральному сайті, які були встановлені цього понеділка – без будь-яких підстав та пояснень.

Головний редактор газети Ігор Починок заявив, що, незважаючи на припинення тиску, домагатиметься правової оцінки дій посадових осіб Міністерства доходів.

Як повідомлялося раніше, керівництво видання "Експрес" заявило, що з 12 серпня повноцінна робота шести підприємств, що забезпечують підготовку, випуск та розповсюдження газети заблокована.

У заяві зазначалось, що починаючи з 16:30 12 серпня усі підприємства одночасно позбавлені можливості реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, що адмініструється центральним апаратом Міністерства доходів та зборів України.

14 серпня журналісти видання провели акцію протесту поблизу будівлі регіонального управління Міністерства доходів і зборів. Вони вимагали "впродовж 48 годин беззастережно припинити будь-які незаконні дії, які блокують чи обмежують діяльність шести підприємств, що здійснюють випуск у світ газети "Експрес".

Як відомо, у лютому головний редактор газети "Експрес" Ігор Починок передав у парламентський комітет зі свободи слова документи та частину аудіозаписів, які підтверджують тиск на засоби масової інформації в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.