Знову винуваті журналісти. Азаров каже, що проблеми з Росією є, але конфлікту немає

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 15.08.2013 14:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21415

Прем’єр-міністр України Микола Азаров закликає ЗМІ штучно не роздувати і не перебільшувати ситуацію довкола проблем у торгових відносинах з Росією.

Про це він повідомив журналістам у Луганську.

«Зараз наші ЗМІ цю тему, нібито наявного конфлікту, перебільшують. Так, є проблеми, але не слід зараз ці проблеми штучно роздмухувати і штучно перебільшувати», - сказав Микола Азаров.

При цьому прем’єр пов’язує проблеми у торговельних відносинах з Росією з утворенням і структуруванням Митного союзу.

«Зараз є певні складнощі, пов’язані, перш за все, як ми вважаємо, з утворенням, структуруванням та формалізацією Митного союзу. У нас з’являються відмінності в підходах», - сказав Микола Азаров.

Також прем’єр висловив переконання, що вирішення цього питання лежить у площині узгодження позицій двох країн.

«Це – робота непроста, важка, але вона, безумовно, дасть свої результати. Ми в цьому глибоко переконані», - зазначив глава уряду.

Азаров укотре наголосив, що не потрібно протиставляти співпрацю України з Європейським Союзом та її співпрацю з МС.

«У нас немає альтернативи. Ми будемо розвивати нашу співпрацю, як з Європою, так і з країнами Митного союзу», - підкреслив Азаров.

Як повідомлялося раніше, з 00:00 14 серпня Федеральна митна служба Російської Федерації повністю зупинила український експорт на невизначений час.

До цього керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт переконаний, що ніякої торгової війни в сфері продовольства між Росією і Україною немає.

«Нещодавно вивчив моніторинг української преси, багато розмов про те, що між нашими країнами йде торгова війна, хочу заспокоїти – жодної торгової війни в сфері продовольства немає, йде звичайна контрольна робота», - заявив Данкверт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.