Чиновники і попи виселяють з Лаври інфекційних хворих

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 15.08.2013 17:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21423

Останніх пацієнтів виписують з лікарні, хоча нові приміщення до прийому хворих ще не готові.

Про це передає «Лівий берег» з посиланням на лікарів клініки.

Як стверджує джерело видання, Клініка епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського, розташована впритул до території Києво-Печерської лаври, виписує на цьому тижні останніх хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні. У той же час, терміни здачі в експлуатацію нового приміщення клініки на Амосова, 5 поки не відомі.

«Минулого тижня представники пов´язаних з клінікою громадських організацій перевіряли нове приміщення і дійшли висновку, що воно ще не готове прийняти хворих. На стаціонарне лікування хворих на Амосова, 5 планують відправляти з 28 серпня», - заявив фахівець відділу зв´язків з громадськістю Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ, Андрій Андрушків.

Таким чином, представники церкви та Національної академії медичних наук порушують умови меморандуму, який вони підписали з організацією захисту прав пацієнтів UCAB та Всеукраїнської Мережею людей, що живуть з ВІЛ. Меморандум гарантував, що хворих з клініки виселять не раніше, ніж вона отримає нове приміщення.

На даний момент в клініці залишилося на стаціонарному лікуванні троє хворих відділення ВІЛ-інфекції та СНІД. У зв´язку з переїздом у нове приміщення клініки на Амосова 5, виписані всі хворі, припинено прийом хворих і робота всіх відділень клініки, крім відділення ВІЛ-інфекцій та СНІД.

Нагадаємо, меморандум про недоторканість Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського був підписаний близько місяця тому. Причому Настоятель Києво-Печерської лаври Павло стверджував, що особисто «вмовив» Президента Віктора Януковича і прем´єр-міністра Миколу Азарова виділити гроші на будівництво нової сучасної клініки для ВІЛ-хворих. У звільнених приміщеннях церква має намір створити власний медзаклад «для паломників і братії».

Як повідомлялося раніше, звільнення медиками території Києво-Печерської лаври відбувається в рамках здійснюваної владою політики повернення культових споруд церкві.

При цьому зазначимо, що будівля лікарні спочатку будувалася як медзаклад. Причому на гроші киян, а не церкви. Хоча, як стверджує намісник Києво-Печерської лаври «за безпосередньої участі братії монастиря».

Більш того, в 1949 році постановою Ради Міністрів СРСР приміщення було передано Державній Установі «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб», і не належить ні до Києво-Печерського заповідника, ні до монастиря.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.