Російські митники підтвердили факт “особливого ставлення” до українських товарів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 16.08.2013 10:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21426

Російські митниці Центрального федерального округу Росії заявили, що працюють у штатному режимі, і спростовують значне накопичення товарів на кордоні, однак підтверджують посилення правил ввезення.

За словами представника прес-служби Бєлгородської митниці Олени Шляхової, зміни в правилах переміщення товарів через кордон відбулися з 14 серпня.

"Тепер перевізнику при в’їзді на митну територію Митного союзу в пункті пропуску необхідно надати крім книжки МДП документи, що підтверджують забезпечення сплати митних платежів", - пояснила Шляхова.

Головний державний митний інспектор зі зв’язків з громадськістю Воронезької митниці Олена Разинькова повідомила, що згідно з директивою, митниця перейшла на 100-відсотковий огляд вантажів. За її словами, черг на постах немає, а для прискорення процедури в оглядах бере участь весь інспекторський склад.

Представник Брянської митниці також заявила, що обласні пункти пропуску працюють у штатному режимі. Проте в прес-службі Брянського відділення залізниці факт скупчення потягів підтвердили, але при цьому зазначили, що ситуація не критична.

"Для нас у даному випадку в принципі ніякої критичної ситуації немає, скупчення тисячі вагонів ніякого впливу на рух пасажирських приміських поїздів не викликає. Потужність станції така в Брянську, що вона дозволяє переробляти до 7 тисяч вагонів", - зазначила прес-секретар Брянського відділення залізної дороги Інна Чикачева, додавши, однак, що раніше таких скупчень поїздів у зв’язку з митною ситуацією не було.

Як повідомлялося раніше, що, за даними Федерації роботодавців України (ФРУ), з 14 серпня поточного року митна служба Росії включила до переліку "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало поставку товарів з України. ФРУ звернулася до прем’єр-міністра Миколи Азарова з проханням сприяти якнайшвидшому вирішенню торговельних суперечок з РФ.

Низка компаній, у тому числі постачальників овочів і фруктів, а також Метінвест, InkermanInternational і Мілкіленд вже заявили про наявність проблем з митним оформленням їхніх товарів на кордоні з Росією, а корпорація Оболонь заморозила експорт продукції в Російську Федерацію. Вчора надійшла інформація про те, що за останній час на підходах до російсько-українського кордону скупчилося близько тисячі вагонів.

Російський уряд заперечує введення будь-яких санкцій щодо українського імпорту, зазначаючи, що певні заходи були прийняті за рішенням митних органів РФ. У свою чергу, Федеральна митна служба Росії заперечує блокування поставок товарів з України і створення "ризикових списків" українських імпортерів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.