Європеські політики не мають ілюзій щодо мети економічних війн Кремля

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 16.08.2013 11:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21427

Торговельна війна між Москвою і Києвом почалася через бажання Росії блокувати зближення України з Євросоюзом.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт вважає, що Росія починає тиху торговельну війну проти України, щоб блокувати її відносини з ЄС.

Про це він заявив на своїй сторінці у Twitter.

"Росія починає тиху торговельну війну проти України, щоб блокувати її відносини з ЄС? Це може бути дуже серйозно", - написав Більдт.

Як повідомлялося раніше, проблеми в українських експортерів з проходженням митного контролю на кордоні з РФ почали виникати ще з 20-х чисел липня. Зокрема, російські митники почали безпричинну тотальну перевірку всіх транспортних засобів, які перевозять продукцію українських товаровиробників. Це призводить до того, що вантажі простоюють на кордоні, в результаті чого збільшується їхня вартість, відбувається псування продуктів, або постачання взагалі зриваються, що в підсумку підриває позиції українських товаровиробників на ринку Російської Федерації.

14 серпня у Федерації роботодавців України (ФРУ), очолюваній бізнесменом Дмитром Фірташем, заявили, що Росія практично повністю заблокувала на невизначений час постачання товарів з України. За оцінками, втрати України від дій російської митниці за блокування імпорту з України можуть скласти $ 2-2,5 млрд.

У Держдумі запевнили, що складнощі з оформленням на митниці товарів з України не пов’язані з політикою і вирішаться найближчим часом.

15 серпня стало відомо про те, що кілька авто з продукцією виноробного холдингу Inkerman International, одного з найбільших виробників вин в Україні, зупинені на митному посту на кордоні Росії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.