Мельника затримали у Білорусі, але...

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.08.2013 14:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21432

Петра Мельника затримали на білоруському пропускному пункті “Верхній Теребежів” і передали прикордонній службі України.

Про це Тиждень.ua повідомив помічник начальника Пінського прикордонного загону Республіки Білорусь по роботі зі ЗМІ Михайло Бут-Гусаїм.

Зокрема, він підтвердив, що Мельник перетинав білоруський кордон.

«І був затриманий і притягнений до адміністративної за порушення правил перебування на території Республіки Білорусь без відповідних документів, а саме – паспорта. І був переданий ДПС України», – повідомив він.

Детальнішу інформацію він пообіцяв повідомити згодом.

Як відомо, Петра Мельника затримали 27 липня під час отримання хабара в загальній сумі 120 тис. грн.

9 серпня Петро Мельник утік з-під домашнього арешту, позбавившись електронного браслету. ЗМІ припускали, що Мельник може податися у Білорусь, Росію чи Придністров’я.

13 серпня його оголосили у міждержавний розшук, а 14 серпня - у міжнародний.

Згодом видання Gazeta.ua повідомило, що Мельник виїхав до Білорусі.

Із документа, який є у розпорядження редакції, відомо, що о 03:15 9 серпня до українського автомобільного пропускного пункту "Городище" під’їхав ВАЗ — 2105. За кермом був власник Петро Гриневич. Екс-ректор був на пасажирському сидінні. До лінії контролю проїхали "зеленим" коридором.

Чоловіки отримали контрольний талон і за 3 хвилини пройшли митний контроль. О 3:20 були вже на лінії паспортного. Там Петро Гриневич показав свій паспорт, Петро Мельник — паспорт брата. В українських прикордонників не виникло сумнівів у дійсності документів.

О 3:25 ВАЗ з Петром Гриневичем і Петром Мельником виїхав з контрольно-пропускного пункту "Городище" в напрямку Республіки Білорусь.

О 5.06 приїхали до білоруського пропускного пункту "Верхній Теребежів". Надали необхідні для в’їзду документи інспекторам Пінського прикордонного загону. Обоє — вже власні паспорти. На той момент Петро Мельник ще не був оголошений у розшук.

між тим, за даними джерел Тиждень.ua, білоруська сторона не прийняла Мельника і вислала назад до України, після чого він зник у невідомому напрямку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.