У Захарченка визначилися з «цапами-відбувайлами» за розбите вікно у Київраді

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 19.08.2013 17:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21438

Від протиправних дій окремих учасників акції під Київрадою постраждав не один із міліціонерв.

Про це повідомили в київській міліції.

За інформацією правоохоронців, наразі вони «документують дії правопорушників».

«Близько 10:00 народні депутати України Арсеній Яценюк, Юрій Іллєнко та Віталій Ярема намагалися прорватися через міліцейське оточення біля центрального входу до приміщення міськради. Розбивши вікно на першому поверсі, за допомогою своїх помічників усередину потрапили народні депутати Яценюк та Іллєнко», - йдеться в повідомленні міліції.

При цьому, за словами міліціонерів, «опозиціонери вчинили протиправні дії щодо одного з «правоохоронців», затягли в натовп і завдали тілесних ушкоджень».

«Інші працівники міліції, які забезпечують правопорядок у цьому місці, втрутилися в ситуацію і звільнили свого колегу», - повідомили в МВС.

Як повідомлялося раніше, сьогодні відбулася сесія Київради, яка за 11 хвилин розглянула всі питання. Перед будівлею КМДА сталася бійка між депутатами від опозиції та міліцєю. При цьому до народного депутата від «Батьківщини» Степана Кубіва приїхала «швидка допомога». У нього діагностували важке забиття живота і є підозра на переломи ребер.

Нардепу Роману Чернезі також надавали першу допомогу лікарі «швидкої».

Водночас, народний депутат від ВО «Свобода» раніше повідомив, що будучи заблокованим міліціонерами в одному з коридорів, він почув вказівку від міліцейського керівництва про написання максимальної кількості заяв міліціонерами про їх нібито побиття.

Від «Аратти»: Виникає питання: а це нічого, що згідно з законом «Про статус народного депутата України», нардеп має законне право бути присутнім на будь-якій сесії місцевої ради? Більш того, згідно з вимог того ж самого закону, представник влади (в тому числі - міліціонери) зобов’язані всіляко сприяти цьому. Більш того за перешкоджання нардепу виконувати його обов’язок - однозначно наступає кримінальна відповідальність.

Цікаво, чи не з’явилася в Україні нова каста «недоторканних» - міліціонери, які скоїли кримінальний проступок за наказом керівництва?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.