Прокуратура розслідує дві справи щодо подій біля Київради

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 20.08.2013 10:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21440

У зв’язку з вчорашніми подіями біля Київради прокуратурою Шевченківського району столиці зареєстровано два кримінальні провадження, за якими розпочато досудове розслідування.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

«Так, до прокуратури звернулися народні депутати із заявами про протиправні дії правоохоронців під час сутичок, що сталися 19 серпня під стінами столичної мерії та безпосередньо в її будівлі. Відомості, викладені у заявах депутатів щодо перевищення міліціонерами своїх службових повноважень, внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 365 КК України», - йдеться у повідомленні.

Ще одне кримінальне провадження розпочато за заявою працівника міліції щодо спричинення йому тілесних ушкоджень з боку народних депутатів під час сьогоднішніх подій біля мерії.

«За цим фактом прокуратурою розпочато досудове розслідування за ч.2 ст. 342 КК України - Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків з охорони громадського порядку», - повідомляють у прокуратурі.

Як повідомлялося раніше, 19 серпня провладна більшість Київради без опозиції провела засідання і за 16 хвилин ухвалила всі потрібні для себе рішення. Зокрема перерозподілила більше 300 млн грн з бюджету столиці та збільшила штат чиновників КМДА на 37 осіб.

Народні депутати від опозиції проривались у Київраду через вікно, але в сесійну залу так і не змогли потрапити. До зали засідань їх не пропустили бійці «Беркуту».

Під час спроби народних депутатів потрапити до будівлі Київради через вікно, один з беркутівців вдарив в обличчя нардепа від Свободи Едуарда Леонова (відео). Крім того, в результаті сутичок був госпіталізований народний депутат від "Батьківщини" Степан Кубів.

У свою чергу у МВС заявили, що опозиціонери під Київрадою побили міліціонера.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.