Посол США вважає, що американські енергетичні компанії зроблять український ринок прозорішим, а сланцевий газ - дасть енергетичну незалежність

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 20.08.2013 17:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21449

Входження американських енергетичних компаній на український ринок сприятиме підвищенню його прозорості.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

«Якщо ці дві великі американські компанії увійдуть на український ринок, ExonMobile і Chevron, це буде важливим позитивним сигналом для решти американської бізнес спільноти. Ці компанії обмежені законом про іноземну корупцію – це американський закон, який перешкоджає американським компаніям бути втягнутими у будь-які форми корупції. Ці компанії працюють прозоро. Тож залучення цих компаній до українського енергоринку сприятиме підвищенню прозорості. І я думаю, що це гарний сигнал для економіки у довготерміновій перспективі», – сказав Пайєтт.

Посол США Джеффрі Пайєтт заявив, що американські енергетичні компанії інвестуватимуть в Україну сотні мільйонів доларів.

На його думку, видобуток сланцевого газу є безпечним.

«Це безпечна технологія у разі грамотного урядового регулювання. Такий досвід має США. США стали більш енергетично незалежними завдяки сланцевій революції. Я думаю, що це підходить Україні. Я знаю, що американські компанії, я не можу говорити за всі, але певні американські компанії, були б раді співпрацювати з центральною та місцевою владою», – наголосив Пайєтт.

Наразі компанія Shell на Харківщині веде дослідне буріння для майбутнього видобутку сланцевого газу. Тоді як на Західній Україні немає порозуміння між місцевими громадами й обласними радами та американською компанією Chevron, яка планує видобувати сланцевий газ на Олеському родовищі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.