Магазини METRO, вслід за Praktiker, незабаром можуть закритися?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.08.2013 18:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21450

Слабкі показники супермаркетів METRO Cash & Carry в Україні змусили материнську компанію задуматися про те, щоб залишити вітчизняний ринок. Раніше про своє закриття оголосила німецька мережа будівельних гіпермаркетів Praktiker.

Аналогічна ситуація з магазинами в Казахстані і Єгипті. Про це пише "Інвестгазета" з посиланням на джерело в "METRO Cash & Carry Україна".

За даними видання, новопризначений керівник мережі в Україні Клаус Ретіг протягом найближчого часу має ухвалити рішення про майбутнє мережі. Якщо до кінця 2013 року він побачить перспективи підвищення ефективності роботи METRO, рітейлер залишиться на ринку. В іншому випадку мережу продадуть.

Інтерес до магазинів METRO, як стверджують на ринку, проявляє французька Auchan. За деякими даними, вона вже навіть зробила пропозицію про купівлю. На офіційному рівні в Auchan надавати коментарі відмовляються.

Непрямим доказом майбутнього продажу магазинів METRO в Україні видання також називає той факт, що Ретіг, який оголосив реструктуризацію в українському підрозділі компанії, раніше проводив реструктуризацію в британському. Згодом ту компанію було продано. Втім, сам Ретіг стверджує, що ситуація в Україні відрізняється від тієї, що була в Британії, так як у нашій країні супермаркети мережі займають більш міцні позиції.

METRO Cash & Carry працює в Україні з 2003 року. Зараз у неї є 33 магазини в 24-х містах. Компанія входить до трійки найбільших українських торгівельних мереж, поступаючись по виручці тільки Fozzy Group і "АТБ-маркет".

Metro Cash & Carry Україна входить до складу METRO Group. У 2012 році обсяг продажів материнської структури склав 67 млрд євро. У 2200 магазинах в 32-х країнах світу працює близько 280 тисяч осіб. METRO Group об’єднує оптові магазини METRO/Makro Cash & Carry, гіпермаркети Real, Media Market і Saturn, а також універмаги Galeria Kaufhof.

Магазини Praktiker будуть передані в управління іншому оператору або закриті

Німецька мережа будівельних гіпермаркетів Praktiker йде з України

Німецький концерн Praktiker згортає свій бізнес в Україні. «До кінця 2013 року ми хочемо завершити наше українське пригода», - заявив на зборах акціонерів голова правління компанії Армін Бургер.

Як уточнив Forbes представник концерну Гаральд Гюнтер, компанія має намір продати магазини новому оператору, який продовжить керувати ними під своїм брендом і збереже існуючий штат співробітників. «Але ми також не можемо виключити закриття магазинів», - додав він.


Закриття гіпермаркетів в Україні - частина глобальної стратегії Praktiker щодо згортання неефективних бізнесів на міжнародних ринках. Разом з Україною до переліку таких країн потрапили Туреччина і Люксембург. У Люксембурзі концерн веде переговори про продаж мережі.

Виручка «Практікер Україна» за 2011 рік - 321 400 000 гривень, за перше півріччя 2012-го - 159 400 000 гривень. Глобальна мережа Praktiker Group складається з 420 гіпермаркетів будівельних матеріалів. Виручка в 2012 році - близько 3 млрд євро, операційний збиток - 128 800 000 євро.

Неофіційно, основною причиною через яку «Практікер Україна» згортає діяльність, називається неможливість конкурувати з національною мережею будівельних гіпермаркетів «Епіцентр»", яка належить нардепу від ПР Олександру Герезі, та його дружині, секретарю Київради Галині Герезі, і для розгортання якої створені кращі умови з урахуванням корупційних чинників.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.