Креативні думки частіше відвідують людей, на робочих місцях яких панує безлад

Автор/джерело -  © «Гармонія»



Дата публiкацiї - 21.08.2013 00:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21454

Вважається, що безлад на робочому місці заважає нормально функціонувати мозку, так як людина постійно відволікається. Але, насправді, все навпаки.

Вчені з Університету Міннесоти встановили: люди, що працюють за столом, на якому панує безлад, можуть народити більш творчі ідеї, пише Iol. А от порядок пов’язаний з щедрістю і правильним харчуванням.

Що стосується безладу, він, за словами вчених, змушує мозок звільнитися від умовностей і звернутися до уяви. Тому у геніальних людей нерідко на столі цілковитий розгром.

Фахівці провели експеримент у двох офісах. В обох приміщеннях були поставлені ​​однакові меблі, відзначався однаковий рівень освітленості і вид з вікна. Але один офіс являв собою взірець чистоти і порядку, а другий - повного безладу.

Групі добровольців запропонували виконати завдання, перебуваючи в офісах. Також вони могли пожертвувати гроші на благодійність і з’їсти яблуко або шоколадку.

У підсумку люди, які сиділи в чистому офісі, частіше віддавали гроші і вибирали яблуко. А ось тест на креативність вони провалили в порівнянні з другою групою.

Треба було винайти десять способів, як використовувати м’ячик для настільного тенісу. Кількість запропонованих ідей не вирізнялася, але у другої групи вони були цікавішими.

За висновком дослідників: "Більше творчості в тих кабінетах, де панує безлад, - і це більш корисно для компанії, галузі або суспільства в цілому".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.