Російська митниця продовжує «ретельно перевіряти» українські товари

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 21.08.2013 11:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21456

Бєлгородська митниця на російсько-українському кордоні «працює в колишньому режимі із застосуванням додаткових процедур контролю щодо українських товарів».

«Вказівок про скасування режиму поки не надходило», - повідомив начальник митниці генерал-майор митної служби Анатолій Ушаков, передає «ІТАР-ТАСС».

За його словами, в рамках митного кодексу РФ запроваджені додаткові процедури контролю, щоб виключити можливі ризики. До них, зокрема, належить можливість «невідповідності вантажів, які знаходяться в автомобілі або у вагонах, пред’явленим документам».

Митники перевіряють вагу пред’явленого до перетину кордону товару.

«На жаль, - зазначив Ушаков, - бувають випадки, коли замість заявлених 20 тонн машини перевозять на кілька тонн більше».

Більш жорсткий контроль і поза пунктами перетину кордону.

«Кілька днів тому співробітники митниці та прикордонники затримали близько 100 тюків з товарами із Туреччини, які намагалися переправити на російський бік», - повідомив генерал.

Зняття додаткових процедур не призведе до повного скасування контролю, така робота «буде тривати, але товари українських підприємств перетинатимуть російську митницю в штатному режимі», - додав він.

Для врегулювання і недопущення проблемних ситуацій буде активізований обмін інформацією між митними органами двох країн, вироблені спільні підходи, особливо в тих випадках, коли зачіпаються інтереси українських і російських компаній.

Як повідомлялося раніше, вчора Федеральна митна служба повідомила Міністерство доходів і зборів про повернення до штатної розмитненні українських товарів.

Нагадаємо, з 14 серпня Федеральна митна служба Російської Федерації повністю зупинила український експорт на невизначений час.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.