Уряд має намір перевірити виконання приватизаційних зобов’язань російським власником Лисичанського НПЗ

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 21.08.2013 20:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21465

Уряд України може перевірити виконання приватизаційних умов власником Лисичанського нафтопереробного заводу — російською нафтовою компанією “Роснафта”, яка наприінці минулого року придбала цей завод у компанії ТНК-ВР.

Про це сьогодні заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

“Є варіанти, що наша держава може переглянути контракт щодо приватизаційних моментів. Тому що в контракті було виписано, що це підприємство буде забезпечене роботою, а люди будуть забезпечені робочими місцями. Я вважаю, що це крайній захід, але ми на цей захід звертаємо увагу”, - сказав Ставицький.

Міністр також уточнив, що про реприватизацію Лисичанского НПЗ не йдеться, уряд лише хоче, щоб компанія “ Роснафта ”, незважаючи на те, що недавно придбала дане підприємство у ТНК-ВР, виконувала раніше взяті зобов’язання. “Я проти реприватизації. Я за ліберальні відносини”, - підкреслив міністр.

Як повідомлялося раніше, Лисичанський НПЗ простоює з весни 2012 року з ініціативи попереднього власника – російсько-британської компанії ТНК-ВР.

24 липня Ставицький заявив, що запуск Лисичанского нафтопереробного заводу, який належить російській компанії “ Роснафта ”, може бути перенесено на лютий-березень 2014 року.

Раніше віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко заявляв, що власник Лисичанского нафтопереробного заводу - російська компанія “ Роснафта ” обіцяє, що восени 2013 р. завод, зупинений весною 2012 року, відновить роботу.

Лисичанский НПЗ є другим за потужністю нафтопереробним заводом в Україні, здатним переробляти 16 млн. тонн нафти на рік.

Як відомо, російська компанія "Роснафта" - найбільша в світі компанія за обсягами видобування і запасів нафти. Очолює її наближений до Володимира Путіна Ігор Сєчін, якого вважають другою за впливовістю людиною в Росії. «Роснафта» була головним бенефіціаром атаки держави на ЮКОС. Сам Михайло Ходорковський вважає, що нинішня «Роснафта» на 60% — колишній ЮКОС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.