Ставицький заявляє, що бензин в Україні не подорожчає

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 21.08.2013 20:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21466

У міністерстві енергетики та вугільної промисловості України запевняють, що через зупинку на ремонт Мозирського НПЗ (Білорусь) ціни на бензин в Україні не виростуть.

Про це сказав міністр Едуард Ставицький, повідомляє.

«Міністерство знало заздалегідь про це. Ми прийняли низку заходів, і трейдерами закуплено паливо в Румунії та Болгарії, складено графік розвантаження танкерів, тому ринок буде стабільний», – зазначив Ставицький.

Крім того, за словами міністра, є два варіанти диверсифікації постачань палива – за рахунок внутрішнього видобутку та реалізації через компанію Укрнафта.

Раніше передбачалося, що зростання цін на бензин всіх марок може початися у вересні-жовтні 2013 року, що буде обумовлено переорієнтацією на альтернативні джерела поставок палива. На початку серпня на установці каталітичного крекінгу на Мозирському НПЗ виникла поломка, яка призвела до позапланового ремонту підприємства і істотного зниження поставок бензину в Україну.

У вересні цей найбільший постачальник нафтопродуктів на ринок України (близько 35% за підсумками першого півріччя 2013) піде на плановий двомісячний ремонт. Очікувалося, в серпні дефіцит поставок складе близько 100 тисяч тонн, або 25% від очікуваного рівня споживання автомобільних бензинів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.