Комуністи шантажують Януковича. Мабуть схотіли чогось більшого і матеріального

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.02.2007 12:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2147

Якщо антикризова коаліція не буде виконувати своїх передвиборних обіцянок, то комуністи вийдуть із правлячої більшості.

Про це заявив в ефірі 5 каналу член КПУ Леонід Грач.

"Якщо коаліція не буде виконувати узяті перед її учасниками, один перед одним, зобов’язання: у даному випадку, не буде робити все те, що потрібно провести у відношенні зміни Конституції, статті 50 Про надання російській мові статусу державної, не буде проводити референдум щодо вступу України в НАТО, а також не буде розвивати економічні добросусідські відносини з Росією, - тоді навіщо нам у тій коаліції бути", - підкреслив він.

"Я про це, до речі, 3-4 місяця вже говорю. Коаліція - це шлюб з розрахунку, а не з кохання", - додав Грач.

Він також звернув увагу на те, що Партія регіонів одержала більшість завдяки цим програмам, і тому її представники зобов’язані виконувати всі передвиборні обіцянки.

"Ті політичні сили, у даному випадку Регіони, що взяли 186 голосів у виборців саме за ці гасла, 30 голосів - соціалісти, практично на півдні і сході за ці гасла, і 21 голос комуністи - зобов’язані реалізовувати передвиборні обіцянки", - заявив політик.

При цьому, від відповіді на питання, коли він сам вийде зі складу антикризової коаліції, якщо Партія регіонів не буде виконувати свої обіцянки, Грач ухилився.

"У цій передачі я не скажу, так ви мене ще раз 5-10 запросите, в одній з них я скажу", - пояснив він.

Раніше Грач уже робив таку заяву. Тоді депутат зазначив таку перспективу в зв’язку з тим, що фракція СПУ в парламенті не дотримується коаліційних домовленостей.

Нагадаємо, фракція Партії регіонів у Верховній Раді України налічує 186 народних депутатів, фракція СПУ - 31, КПУ - 21. Фракція блоку Наша Україна представлена 79 народними депутатами, а фракція БЮТ одержала 125 мандатів.

Від “Аратти”: невже нардепи-комуністи теж зажадали дострокових виборів? Адже, нагадаємо, вихід фракції КПУ із правлячої коаліції автоматично перетворює її із “антикризової” у кризову. Бо коаліція автоматично припиняє існування із подальшою парламентською кризою, наслідком якої, окрім паралічу роботи ВР, будуть: нова коаліціада, нова спікеріада, новий “портфельний” дерибан тощо. Щонайменше на три місяці України опиняється із “тимчасовим урядом”, правова відповідальність якого, не визначена.

Оскільки чинні коаліціянти вже встигли пересваритися із усіма колегами, то утворення нової коаліції - більш ніж проблемне.

Відтак - прямим наслідком парламентської кризи мають стати дострокові вибори.

Що правда, в даному випадку, дії комуністів нагадують гру із бойовою гранатою у закритиму приміщенні. Бо набрати на наступних виборах навіть 3%, після перебування у владі, спадкоємцям більшовиків буде вельми проблематично.

Отже, якщо комуністи не бажають виборів, то чого насправді вони зажадали? Як ви думаєте?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.