Путін, врешті, сформулював позицію Кремля: якщо Україна підпише Угоду з ЄС - будуть захисні заходи

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 22.08.2013 22:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21478

Президент РФ Владімір Путін попередив, що країни Митного союзу введуть захисні заходи для свого ринку, якщо Україна піде на лібералізацію митного режиму з ЄС.

На нараді у четвер, 22 серпня в Ростові-на-Дону Путін визнав, що в цих умовах можливо видавлювання на ринок Митного союзу більш дешевих європейських товарів з території України.

"Така загроза, на думку наших експертів, існує. Якщо наші сусіди підуть на істотну лібералізацію митного режиму з ЄС, то на ринок України дійсно неминуче хлинуть товари, досить непогані за якістю і за ціною, але це призведе до того, що вони будуть видавлювати з власне українського ринку товари українського виробництва", - сказав Путін.

Він підкреслив, що "тоді країнам Митного союзу доведеться подумати про захисні заходи, така можливість існує".

За словами Президента, "проблема полягає ще і в тому, що важко буде зрозуміти маркування, країну походження товару". "І це може поставити наших виробників у досить складне становище", - підкреслив російський Президент.

Він повідомив також, що наступного тижня до Москви приїде українська делегація для консультацій з російськими партнерами з усіх питань, пов’язаних з планами зближення України і ЄС.

"Ми вчора розмовляли з Президентом України і домовилися, що проведемо додаткові консультації. На наступному тижні в Москву прилетять наші колеги з України, щоб на міжурядовому рівні проаналізувати всі можливі загрози, пов’язані з цією ситуацією", - сказав Путін.

При цьому він підкреслив, що "Україна не збирається вступати в ЄС, мова йде про підписання угоди про асоціацію, причому, за оцінками наших експертів, на досить жорстких для української економіки умовах".

Як зазначив Путін, "в ході консультацій належить зрозуміти, чи існують такі загрози або не існують, і якщо так, то що з цим робити".

Раніше про те, що в разі підписання Києвом угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану буде змушений посилити митний режим з Україною, а також може вийти з зони вільної торгівлі з Україною, заявив радник президента Росії Сєргєй Глазьєв.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.