Істерія. У Кремлі вже прямо погрожують Україні блокадою

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 27.08.2013 10:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21496

Підписавши угоду про асоціацію з Євросоюзом, Україна перестане бути для Росії стратегічним партнером і фактично позбудеться статусу суб’єкта міжнародного права.

Про це заявив радник президента РФ Сергій Глазьєв в інтерв’ю телеканалу "Росія 24".

"Підписавши угоду про асоціацію з ЄС, Україна позбавляє себе суверенного права з усіх питань торговельної політики, які ми віддали в Митний союз", - сказав Глазьєв.

Він підкреслив, що Україна перестане бути для РФ стратегічним партнером і зникне як суб’єкт міжнародного права, оскільки всі свої дії в торговій області повинна буде погоджувати з Євросоюзом.

"Україна не зможе кроку зробити назустріч нам без того, щоб Євросоюз їй цього не дозволив зробити. Ми не розуміємо, навіщо Україна добровільно віддає свій суверенітет у Брюссель, відмовляючись від співпраці з нами на преференційних умовах", - сказав радник президента Росії.

За його словами, "це катастрофа для України і це великий удар для нас". "Ми всіма силами хотіли б цього уникнути", - підкреслив Глазьєв.

Як повідомлялося раніше, напередодні українська делегація на чолі з прем’єром Миколою Азаровим провела консультації в Москві, після яких перший віце-прем’єр Ігор Шувалов заявив журналістам, що російська сторона вважає безглуздим продовження подальших переговорів про перспективи одночасної участі України в зоні вільної торгівлі з Євросоюзом і в Митному союзі.

Як зазначив Шувалов, "українці хочуть знайти сумісний формат, і ми самі намагалися знайти можливість для поєднання, але коли проаналізували абсолютно всі, навіть можливість якогось перехідного періоду, ми зрозуміли, що ми компромісів не бачимо".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.