У Москві розбився літак

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 13.02.2007 18:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2151

Сьогодні приблизно о 16.45 у московському аеропорту “Внуково” зазнав аварію літак бізнес-класу “Челенджер”. За попередніми даними ніхто не загинув. Наразі аеропорт закритий.

За однією з версій, літак “Челленджер”, що вилітав рейсом Москва-Берлін, при зльоті з'їхав із смуги, врізався в сніг, перекинувся, після чого розвалився на частини.

Про це повідомило високопоставлене джерело в авіаційних кругах РФ.

"За однією з версій, пілот літака “Челленджер” під час розгону при зльоті не утримав машину на злітній смузі, після чого машина з'їхала із смуги, врізалася в замет, перекинулася і розвалилася на частини", - сказав співбесідник агентства.

Він додав, що, видно, пілот не розрахував умови зльоту при поганій погоді і допустив схід машини із злітної смуги, після чого відбулася катастрофа.

Крім того, причиною катастрофи могла стати і технічна несправність, "проте це маловірогідне". Остаточно, продовжив співбесідник агентства, причину катастрофи встановить слідство.

При першій нагоді бригада, яка займатиметься розслідуванням цього ЧП, допитає пілота літака і зіставить записи бортових самописців, після чого можна буде з повною упевненістю говорити про причини події, сказав співрозмовник.

Як повідомили у МЧС Росії, під час аварії ніхто не загинув. Є поранені серед членів екіпажу. Пасажирів на борту не було.

За попередніми даними, літак виконував технічний рейс, прямуючи на обслуговування до Мюнхену.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.