Вибори у Києві призначать на листопад?

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 28.08.2013 11:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21511

У Партії регіонів запевнили, що питання призначення дати виборів у Києві розглядатиметься депутатами серед перших після початку роботи нової сесії парламенту.

Про це заявив народний депутат цієї фракції Володимир Олійник.

"Я не схильний вважати 10 листопада якимось магічним числом. Це (проведення виборів - Ред.) може бути і 17 листопада, – заявив Олійник "Коммерсантъ Украина". – Особисто я за те, щоб ми провели вибори у найстисліші терміни, однак з чітким дотриманням законодавства: для цього необхідно прийняти політико-правове рішення, адже вибори мера можуть бути позачерговими, а до Київради – ні".

Як повідомлялося раніше, 27 серпня фракція «Батьківщина» пропонувала Верховній Раді призначити позачергові вибори Київського міського голови на 10 листопада.

Нагадаємо, опозиція звернулась до Вищого адміністративного суду з вимогою визнати протиправною бездіяльність Верховної Ради стосовно непризначення виборів у Києві. ВАСУ відмовився відкривати провадження у цій справі.

29 травня Конституційний Суд постановив, що чергові вибори в Києві повинні проводитися одночасно з місцевими виборами в інших населених пунктах і регіонах у жовтні 2015 року. Ініціатором звернення до КС виступила Партія регіонів, яка відмовлялася голосувати у Верховній Раді за призначення виборів у столиці до висновків суду.

Опозиція вважає діяльність столичної ради й голови Київської міськдержадміністрації незаконною від 2 червня та наполягає на проведенні позачергових виборів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.