Загадкова інавгурація: у Туркменістан їдуть гості

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.02.2007 19:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2152

Перші особи і офіційні представники багатьох країн світу готуються до завтрашньої інавгурації нового Президента Туркменістану, ім’я якого ще не відомо

Американську делегацію буде представляти заступник держсекретаря США Річард Баучер, що свідчить про бажання Вашингтона поглибити співробітництво з багатою на природний газ центральноазіатською країною, повідомило у вівторок, 13 лютого, американське посольство в Туркменістані.

Завтра в Ашхабаді також чекають на Михайла Фрадкова - прем’єр-міністра Росії, країни, через яку проходить левова частка експорту туркменського газу. Через участь Фрадкова в інаугурації скасували заплановане на цей день засідання російського уряду.

У списку гостей присутній і спецпредставник Євросоюзу в країнах Середньої Азії Пьєр Морель.

Також у столицю Ашгабада відправляється Президент України Віктор Ющенко.

Також стало відомо, що Махмуд Ахмадінежад візьме участь в інавгурації нового президента Туркменістану, повідомило інформагентство ІРНА.

Китай на завтрашній церемонії буде представляти віце-спікер парламенту Ісмаіл Амат.

В.о. глави держави Гурбангули Бердимухамедов, як впевнені спостерігачі, завтра, 14 лютого, буде проголошено переможцем недільного голосування, розкритикованого західними спостерігачами як таке, що мало мало спільного з демократичними виборами. Глава Центральної виборчої комісії Туркменістану привселюдно пообіцяв забезпечити перемогу Бердимухамедову.

13 лютого ОБСЄ заявила, що чекає від Туркменістану "проведення після виборів політичних реформ і посилення демократизації" і готова сприяти новому керівництву.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.