Деградація. Доблесні правоохоронці прогавили Мельника, бо в нього була колекція закордонних паспортів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 30.08.2013 11:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21530

Ректор Податкового університету Петро Мельник перебуває в одній із європейських держав, з якими Україна не має договору про екстрадицію.

Про це пише видання КоммерсантЪ-Украина.

Ъ пише, що з країною, в якій, за даними міліції, ховається Мельник, відсутній договір про екстрадицію осіб, які перебувають у розшуку. "Немає впевненості, що навіть якщо його затримають, він буде екстрадований до України. Може вийти черговий Лазаренко", - додало джерело газети.

Джерела в МВС повідомили, що Мельник втік до однієї з країн ЄС через Білорусь. "Можна було доставити його в Україну (з Білорусі - ред.) без зайвих бюрократичних процедур, але цьому завадили відсутність політичної волі і недосконалість наших законів. Було потрібно швидко домогтися різних санкцій від Генпрокуратури, керівництва МВС і суду, однак цього не сталося", - розповів співрозмовник.

За даними джерел видання, Мельник досить швидко залишив територію Білорусі і легально виїхав в одну з європейських країн. "Хоча Печерський райсуд 1 серпня зобов’язав Мельника здати свій закордонний паспорт, з’ясувалося, що їх у нього кілька. Враховуючи, скільки у Мельника місць проживання, вилучити їх усі (закордонні паспорти - ред.) було складно", - сказало джерело газети.

Мельника затримали 27 липня за отримання хабара і як запобіжний захід помістили під домашній арешт. Однак у ніч на 9 серпня він зняв електронний браслет, що відстежував його переміщення, і сховався.

27 серпня міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повідомив, що міліції вдалося встановити країну, в якій ховається Мельник. За даними Міністерства юстиції, Україна не має договорів про екстрадицію з більшістю держав Євросоюзу.

Від “Аратти”: чи може пересічний українець дозволити собі мати декілька закордонних паспортів? Очевидно, що навряд. Бо миттєво спрацює система і його можуть запросто запідозрити у "всіх смертних гріхах". Та й один єдиний закордонний паспорт отримати не так вже й просто.

Чому система, яка так пильно слідкує за нами, виявилася безсилою щодо окремо узятого Мельника?

Чому суддя побачивши відверту клоунаду підозрюваного під час судового процесу не призначив незалежну медичну експертизу стану його здоров’я? Чому це було можливо у випадку Юрія Луценка, якого, тяжко хворого, робили мало не симулянтом, а щодо "провінційного актора" Мельника - система знов "дала збій"?

Чому Луценка і Юлію Тимошенко, які не збиралися нікуди втікати, суд кинув за грати, при чому, як засвідчив вердикт ЄСПЛ, - незаконно, Мельника - помістили під домашній арешт?

Хто дасть нам, громадянам, зрозумілу відповідь на ці прості питання?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.