Янукович заявив, що Україна може дати адекватну відповідь на торгівельну війну Кремля

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 30.08.2013 13:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21533

Президент України Віктор Янукович не виключає, що Україна може вжити відповідних заходів на обмеження ввезення українських товарів з боку Росії.

Про це глава держави заявив в інтерв’ю провідним українським телеканалам.

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи готова Україна вжити відповідних дій стосовно Росії у відповідь на обмеження експорту, глава держави заявив: «Ми завжди готові до будь-яких дій. Але катастрофи світового масштабу, які виникають на прикладі інших країн, вони виникають тоді, коли у політиків не вистачає розуму. Треба про це пам’ятати».

Як повідомлялося раніше, з 14 серпня Росія ускладнила пропуск українських товарів через свій кордон, що практично зупинило український експорт до Росії.

У свою чергу президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Митний союз вживе захисних заходів після підписання Україною угоди про зону вільної торгівлі з ЄС та лібералізації митного режиму України з Євросоюзом.

28 серпня міністри закордонних справ країн ЄС включили до порядку денного своєї зустрічі 6-7 вересня питання щодо прагнення Росії заблокувати підписання Угоди про асоціацію України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.