Азаров проти реформування ДАІ через високу аварійність на дорогах

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 30.08.2013 23:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21542

Прем’єр -міністр Микола Азаров виступає проти ліквідації Державної автомобільної інспекції.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, відповідаючи на запитання чи було б доцільно в Україні використовувати досвід Грузії в реформуванні правоохоронної системи та ліквідувати ДАІ.

«При такому рівні аварійності, який існує на наших дорогах, на превеликий жаль, відмовитися від роботи цієї спеціалізованої служби, на мій погляд, не можна ні в якому разі », - вважає прем’єр.

За словами Азарова, основними причинами аварій на дорогах є недисциплінованість водіїв, перевищення швидкості, вживання алкоголю за кермом, втома, перевищення можливих термінів експлуатації машини, технічна несправність автомобіля, стан дороги.

Прем’єр зазначає, що контроль за даними порушеннями повинні здійснювати працівники ДАІ.

Водночас Азаров визнає, що до роботи автоінспекторів існує багато претензій, але, на його думку, це зовсім не означає, що їх робота не потрібна суспільству.

У Грузії 2004 року в рамках реформи всієї правоохоронної системи ДАІ ліквідували. У результаті реформи основними підрозділами міліції стали патрульна служба і кримінальна поліція.

Патрульна служба поєднує функції дорожньої поліції і моментального реагування на звертання громадян в служби екстреної допомоги.

Як повідомлялося раніше, у середині серпня начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС Сергій Будник заявив, що ДАІ не гарантує безпеки дорожнього руху через нестачу кадрів.

Нагадаємо, в Адмінстрації Президента вважають, що українській міліції та прокуратурі не підходить грузинський шлях реформ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.