Попри заяву Президента Януковича уряд пропонує підняти ціни на газ?

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 1.09.2013 20:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21548

Уряд подав у парламент законопроект, який свідчить про намір різко підняти ціни на газ для населення.

Текст пояснювальної записки до поданого урядом до Верховної Ради законопроекту № 3142 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення відносин у сфері теплопостачання, надання послуг централізованого опалення та централізованого гарячого водопостачання», свідчить про швидке підвищення цін за газ для населення до середньосвітових.

У пояснювальній записці до законопроекту однією з причин появи самого документа названо підвищення цін на газ дня населення. Описуючи негативні наслідки нерегульованої децентралізації систем теплопостачання, в документі йдеться про майбутнє зростання витрат домогосподарств на оплату комунальних послуг через подальше подорожчання природного газу.

«Подорожчання газу для населення у зв´язку приведенням його цін до рівня середньосвітових при подальшій децентралізації систем теплопостачання спричинить істотне зростання частки витрат домогосподарств на оплату комунальних послуг. Така ситуація стане наслідком неможливості диверсифікації видів палива, використовуваних для індивідуального/автономного теплопостачання», - пишуть автори з уряду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.