Опозиція хоче заслухати Азарова про митну війну. Регіоналів більше цікавить традиційна підготовка до зими

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 2.09.2013 12:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21554

Опозиція вимагає звіту Кабінету міністрів щодо україно-російської торгівельної війни.

Таку вимогу озвучив на погоджувальній раді лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Ви сказали про годину уряду, то ми хочемо почути, що все ж таки відбувається в україно-російських стосунках. Ми хочемо почути, коли наші російські партнери почнуть виконувати угоду про зону вільної торгівлі, коли вони почнуть виконувати правила СОТ, бо ми не почули за ці тижні ні економічної, ні політичної позиції уряду", - сказав він.

Він вимагає покликати в п’ятницю до парламенту міністра зовнішніх справ та міністра оборони, "останнього, щоб почути про перебування Чорноморського флоту Росії в Криму".

"Ми хочемо також почути Міністерство економічного розвитку і торгівлі, чи зверталися вони до СОТ щодо врегулювання цього конфлікту. Ми хочемо почути керівника митниці, що відбувається на кордоні з українськими та російськими товарами", - заявив він.

"Ми хочемо від уряду і Нацбанку чіткий план дій, щоб вони нам сказали, які законопроекти треба прийняти в цій ситуації", - додав лідер фракції Батьківщина.

Крім того Яценюк пропонує запросити до парламенту представників 55-ти підприємств, які не можуть наразі поставляти свої товари до Росії.

"Я хочу, щоб ми їх запросили до парламенту, щоб вони послухали нас і сказали, що їм потрібно в цій ситуації від парламенту", - додав він.

В свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає недоцільним розгляд у парламенті україно-російських торговельних воєн.

"Я пропоную проявити відповідальність перед людьми і підприємствами, і вважаю недоцільним виносити це питання на розгляд у п’ятницю", - зазначив депутат.

"Якщо ми хочемо покричати, то ми можемо, звичайно, поставити це питання. Якщо ж ми хочемо вирішити, то у нас залишаються невикористаними всі процедури, в тому числі Кабінету Міністрів", - уточнив він.

"Нам потрібна робота фахівців", - додав регіонал.
Єфремов попередив колег, що гра у політику може боляче вдарити по наших підприємствах, які в основному знаходяться на сході країни.

Замість цього лідер фракції пропонує розглянути у п’ятницю, під час години уряду, підготовку ЖКГ до опалювального сезону, а також заслухати Мінвугілля про забезпечення газом низки підприємств.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.