Пинзеник звинуватив Азарова в брехні про ЄЕП

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 14.02.2007 14:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2156

Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник спростовує слова віце-прем'єра Миколи Азарова про те, що в угодах про ЄЕП не було передбачено створення наднаціонального органу.

"Ми чуємо з уст Міністра фінансів України неправду", - підкреслив Пинзеник, слова якого з посиланням на 5 канал наводить прес-служба ПРП.

Він назвав неприпустимим таку позицію державного посадовця, що вводить в оману громадян України та нехтує національними інтересами держави.

Він наголосив, що в раніше підписаних угодах щодо створення ЄЕП зафіксовані положення про наднаціональний орган, про єдину грошову політику та про єдиний митний союз, і саме реалізація цих позицій є справжньою мотивацією, чому уряд так наполегливо "тягне" Україну в ЄЕП.

"Розмови про зону вільної торгівлі, єдині ціни на енергоносії та транспортні перевезення є лише прикриттям намірів уряду за будь-яких умов втягнути Україну в ЄЕП", - наголосив Пинзеник.

Він нагадав, що угода про вільну торгівлю вже підписана між Україною і Росією та в рамках СНД. Отже, для забезпечення вільної торгівлі вступ у ЄЕП не потрібен.

За його словами, також однакові ціни на енергоресурси та транспортні перевезення вже зафіксовані у вимогах СОТ, до якої вступає і Україна, і Росія. Отже і для таких цілей ЄЕП не потрібен.

"Чому ж, незважаючи на це, уряд штовхає Україну в ЄЕП?" – зауважив Пинзеник.

"Бо прагне досягти інших цілей, зафіксованих в угоді – наднаціонального органу, єдиного митного союзу, а за тезою угоди про єдину грошову політику стоїть не що інше, як єдина валюта, бо єдина грошова політика можлива виключно в рамках єдиного центру управління грошима", - зазначив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.