Сьогодні поруч із Землею пролетить астероїд групи Аполлона

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.09.2013 14:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21566

У вівторок, 3 вересня, на відстані близько 223 тисяч кілометрів від поверхні Землі пролетить астероїд розміром близько семи метрів.

Астероїд був вперше помічений напередодні вранці астрономами американської обсерваторії Майнт-Леммон. Пізніше відкриття небесного тіла, що отримало назву 2013 RG, підтвердили новозеландські і болгарські вчені, повідомляє Кореспондент.net.

Астероїд належить до групи Аполлона - маленьких планет, які мають невелику піввісь орбіти. При цьому мінімальна дистанція до Сонця у них ближча від точки максимального зближення Землі і Сонця.

Сьогодні о 13:26 за Києвом 2013 RG пролетить на відстані 0,59 середнього радіусу місячної орбіти від центру Землі.

Зазначимо, що ніякої загрози для нашої планети астероїди таких розмірів не несуть - об’єкти розміром до 10 метрів повністю згоряють в атмосфері Землі.

Нагадаємо, в минулому місяці вчені знайшли 12 астероїдів, які можна без надмірних витрат "зняти" з їхньої орбіти і відбуксирувати на одну з близьких до Землі точок Лагранжа.

У ході спостережень група вчених з Університету Стратклайда в Глазго під керівництвом Даніеля Ярноса проаналізувала базу даних навколоземних об’єктів, яка налічує близько дев’яти тисяч небесних тіл.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.