Податкова заблокувала гривневі рахунки WebMoney

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 4.09.2013 13:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21577

На вимогу податкових органів заарештовані гривневі рахунки платіжної системи WebMoney в банках.

Про це пишуть "Вести".

Минулого тижня представники WebMoney розіслали клієнтам листи з повідомленням про припинення прийому платежів. Компанія пообіцяла вирішити свої проблеми протягом одного тижня. Податківці уточнили, що арешт рахунків стався через відмову WebMoney виконувати вимоги Національного банку України (НБУ), зокрема, узаконити свою діяльність.

"Платіжна система не виконала жодне наше постанову про обіг електронних грошей. І якщо вона зробить це зараз, то процес узгодження займе не менше 60 днів", - відзначають в НБУ.

Гривневі кошти користувачів сисеми 2-3 вересня були заморожені. Зняти гроші вдавалося лише користувачам, які мають кілька гаманців в різних валютах.

Як повідомлялося раніше, 11 червня в київському офісі WebMoney.UA пройшов обшук. Були вилучені електронні носії інформації (сервери) компанії. Податківці заявили про виявлення "значних порушень у роботі ТОВ Web Money Transfer на території України".

На банківських рахунках підприємств, нібито входили в злочинну схему, було заблоковано понад 60 млн.грн., а користувачі стали сообщенить про неможливість зняття коштів.

17 червня WebMoney частково відновила роботу в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.