ДАІ придумала для автовласників чергову бюрократичну тяганину: довідку про сплату утилізаційного збору

Автор/джерело -  © уНІАН



Дата публiкацiї - 4.09.2013 17:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21582

Державна автомобільна інспекція буде контролювати виконання Закону про утилізаційний збір за допомогою ведення реєстру довідок про сплату податку.

про це на брифінгу в Кабінеті міністрів України повідомив начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України Сергій Будник.

"Відповідно до Закону України про утилізаційний збір, який набрав чинності з 1 вересня поточного року, МВС делеговані повноваження ведення реєстру довідок про сплату або звільнення від сплати утилізаційного збору", - повідомив Будник.

За його словами, на сьогоднішній день вже підготовлено проект постанови про ведення такого реєстру. У той же час Будник зауважив, що в майбутньому цю норму планується змінити.

"Сьогодні функціонують робочі групи, які працюють над змінами до закону, для того щоб не вимагати у громадян довідку про сплату або звільнення від сплати утилізаційного збору", - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, в Україні з 1 вересня набув чинності закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів". Документ стосуеться всіх сегментів автомобільного ринку, всіх брендів, всіх моделей.

Суми утилізаційного податку становлять: для нових легкових автомобілів (залежно від об’єму двигуна) - від 4 730 до 30 250 грн; для нових комерційних, вантажних автомобілів і автобусів (залежно від повної маси) - від 8 800 грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.