Половина перевірених шкільних товарів виявилися небезпечними для здоров´я

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 5.09.2013 14:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21595

Український ринок завалили непридатними товарами для дітей, більшість з яких - іноземного виробництва.

Про це, повідомили в Державній інспекції України з питань захисту прав споживачів.

За словами Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка, співробітниками Держспоживінспекції було перевірено 1294 підприємств, які реалізують товари шкільного асортименту.

«Так , під час перевірок зафіксовано 7262 порушень вимог законодавства про захист прав споживачів. Зокрема, знято з реалізації дитячі товари на суму близько трьох тисяч грн. У цілому, 44% від загальної перевіреної кількості шкільних товарів, представлених у роздрібній торгівлі, небезпечні для здоров´я дітей» , - зазначив Уповноважений.

Крім того, суб´єктам господарювання довелося сплатити до державної казни штрафні санкції на суму 845 тис.грн.

«Наші інспектора відзначили , що найчастіше пропоновані шкільні товари , такі , як взуття , портфелі , одяг і навіть канцелярське приладдя , є не тільки непридатними , але і небезпечними для здоров´я дітей. Також найчастіше порушення - це відсутність правдивої інформації на етикетках дитячих товарів » , - повідомила голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Ольга Соколова.

За її словами , потрібно скасувати чинну норму попередження про перевірку за 10 днів, а також змінити процедуру отримання згоди на проведення позапланових перевірок.

Додамо, за офіційними даними Держспоживінспекції України, цього року було перевірено понад 400 закладів дитячого харчування. Як показали результати даного «рейду» , всі заклади дитячого харчування не дотримуються відповідних норм.

Як повідомлялося раніше, Держспоживінспекція та її територіальні органи перевірили близько 300 підприємств, що реалізують товари шкільного асортименту. У результаті було встановлено більш ніж 1000 порушень вимог законодавства про захист прав споживачів. Забраковано та знято з реалізації близько 20 тис. одиниць продукції, що склало 40% від перевіреної кількості.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.