Мінінфраструктури розробляє нові правила перевезення пасажирів залізниці

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.09.2013 16:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21596

Міністерство інфраструктури України хоче заборонити вихід на перон пасажирів поїздів у випадку, якщо стоянка поїзда триває менше п’яти хвилин і пасажири не висаджуються з поїзда.

Така ідея включена до проекту наказу міністерства "Про затвердження змін до правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України", текст якого опублікований на веб -ресурсі відомства.

Документ також вводить низку інших примітних нововведень, серед іншого, пропонується дозволити перевезення не більше двох кімнатних тварин (малі собаки, коти) у вагонах поїздів Регіональний експрес, Інтерсіті та Інтерсіті+ у ящиках, корзинах, клітках, розміщуючи їх на руках пасажира або під місцями для сидіння.

Також зазначений проект відомства пропонує оформляти проїзд дитини до 14 років за умови проїзду дорослого пасажира або пред’явлення заздалегідь зробленого проїзного документа.

Зазначимо, що в частині групових перевезень документ пропонує норму - якщо кількість місць у замовленні на групове перевезення перевищує половину загальної кількості місць у поїзді - пункт продажу може запропонувати замовнику проїзд у спеціальному поїзді.

Додамо, що проект також регламентує пільговий проїзд студентів у поїздах і зазначає, що пільговий проїзд студентів ВНЗ I - IV рівнів акредитації та учнів професійно-технічних навчальних закладів денної форми навчання, оформлюється лише за наявності студентського (учнівського) квитка і підтвердження статусу студента (учня) денної форми навчання в Єдиній держбазі з питань освіти.

Крім вищесказаного нагадаємо, що УЗ неодноразово скаржилася, що пасажирські перевезення - збиткова діяльність. Раніше повідомлялося, що компанія зі своїх коштів дотує поїздку кожного пасажира у дальньому сполученні на 84,5 грн, а у приміському – на 9,5 грн.

Нещодавно також повідомлялося, що УЗ розробила і від липня впровадила в дослідну експлуатацію інформаційну систему про запізнення поїздів, яка працює в режимі реального часу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.