Бойко повідомив, що за авто, яке здаватимуть на утилізацію, буде виплачуватися компенсація. Але тільки на купівлю вітчизняного автомобіля

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 6.09.2013 13:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21605

Кабінет міністрів України готує документи з субсидування національного автомобільного виробництва, яке передбачатиме компенсацію за кожне здане старе авто в сумі 12 тис. грн.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко в ефірі "5 каналу".

"Ми підемо тим же шляхом, яким пішли Америка і Росія, - ми будемо субсидувати, і документи вже готуються. Якщо людина здає стару машину, то отримає довідку з грошима і зможе купити автомобіль вітчизняного виробництва дешевше. Суми там чималі - в середньому близько 12 тис. грн людина отримуватиме за здану стару машину", - повідомив Бойко.

Від “Аратти”: запровадження утилізаційного збору і підвищення ввізних мит суттєво підвищили вартість імпортних автомобілів.

З іншого боку, ті автівки, які збираються в Україні, не тільки програють в якості імпортним машинам відомих західних виробників, але й є далеко не новими, зокрема, більш безпечнішими моделями тих виробників, з частин яких їх збирають.

Отже виникає закономірне питання: чому під гаслом "захисту національного виробника" насправді українським громадянам продовжують нав’язувати застарілий товар сумнівної якості? Чи не дешевше для держави і безпечніше для громадян просто створити умови аби автовиробники модернізували виробництво? Тоді й українці залюбки купуватимуть сучасні автомоблі українського виробництва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.