ЄС сподівається, що кризи у відносинах між Україною і Росією не буде

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 10.09.2013 14:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21621

Євросоюз сподівається, що кризи у відносинах між Україною і Росією через наміри Києва підписати угоду про асоціацію з ЄС не буде.

Про це заявив голова представництва ЄС у Києві Ян Томбінський.

«Торговий конфлікт не в інтересах Росії. Росія має гарні відносини з багатьма європейськими, і не тільки європейськими, країнами. Коли одна держава ухвалює негативне рішення щодо іншої держави, це впливає на її відносини і з іншими країнами теж. Адже вони бачать, які рішення ухвалюються у політичному плані щодо економічних і торгових відносин», – наголосив Томбінський.

Сьогодні у Києві, відкриваючи конференцію з нагоди старту інформаційної кампанії «Сильніші разом», посол Томбінський заявив, що підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС піде на користь Росії, яка має міцні торговельно-економічні відносини з державами ЄС.

Водночас посол представив результати моніторингу, здійснені однією з німецьких консалтингових компаній, які свідчать: у перший час після створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС експорт українських товарів до Європи може збільшитись на 6%. Імпорт товарів, вироблених в ЄС, на український ринок збільшиться приблизно на 5%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.