На «прохання трудящих». Росія перекриє імпорт українських вагонів

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 10.09.2013 16:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21624

Російські вагонобудівники вимагають від уряду вжити заходів з обмеження імпорту продукції їхніх українських конкурентів.

Про це генеральний директор ВАТ « Уралвагонзавод» Олег Сієнко заявив у інтерв´ю телеканалу «Вести 24».

«Треба, думаю, діяти різкіше, тому що ( інакше - ІФ ) втратимо ринок. На такому ринку, що падає, місця буде всім мало» , - заявив гендиректор підприємства.

За словами Олега Сієнка, в 2012 р. в країну було ввезено близько 40 тис. вагонів українського виробництва, у першому півріччі 2013 року - ще близько 20 тис.

«Без жодних приймань, без будь-якої гарантії та міжсервісного забезпечення. Це демпінг, це повна безконтрольність», - підкреслив голова «Уралвагонзаводу», додавши, що зараз на державному рівні розробляються заходи з регулювання ринку.

«Держава намагається сьогодні регулювати ринок, зараз розробляються заходи. Ми ці питання активно обговорюємо, в тому числі і в рамках Об´єднання вагонобудівників, пропонуємо заходи», - додав Олег Сіенко.

На думку глави «Уралвагонзавода» виробники, які роблять податкові відрахування до бюджету РФ, повинні мати преференції.

«Ми відчуваємо підтримку, і Мінпромторг робить певні речі, намагається закласти в бюджет 2014 утилізаційні збори, компенсацію за утилізацію вагонів (напевно , вони будуть введені з 2014 р.)» , - зазначив Олег Сіенко.

Як повідомлялося раніше, Крюківський вагонобудівний завод ( КВБЗ ) перейшов на триденний робочий тиждень, у зв´язку з скороченням кількості замовлень.

Раніше ВАТ «Російські залізниці» попросило Ространснадзор призупинити експлуатацію рухомого складу, укомплектованого бічними рамами виробництва ПАТ «Кременчуцький сталеливарний завод» і заборонити експлуатацію потенційно - небезпечної продукції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.