ЄС відмовився від асоціації з Вірменією

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 10.09.2013 20:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21627

Питання парафування Угоди про асоціацію між Євросоюзом і Вірменією більше не актуальне і знаходиться “поза порядком”.

Про це заявив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт. Світову громадськість про це дипломат сповістив через свою сторінку в мікроблозі Twitter.

Він зазначив, що до такого висновку прийшов разом з віце-прем’єром і міністром закордонних справ Словаччини Мирославом Лайчаком, з яким мав зустріч 9 вересня, де обговорювали тему Східного партнерства.

"Згоден..., що Угода про асоціацію з Вірменією наразі знаходиться поза порядком. Ми працюємо з Україною, Молдовою і Грузією", - написав Карл Бтльдт.

Як повідомлялося, 3 вересня президент Вірменії Серж Саргсян на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним несподівано заявив про рішення Вірменії вступити в Митний союз і брати участь у подальшому формуванні Євразійського економічного союзу.

Раніше очікувалося, що Вірменія парафує угоду про асоціативне членство та вільну торгівлю з ЄС під час листопадового саміту Східного партнерства у Вільнюсі.

Втім, офіційний Єреван все ж висловив сподівання, що парафувати політичну частину Угоди про асоціацію з ЄС все ж таки можна буде - адже "була проведена велика робота".

Однак Євросоюз вже порадив Вірменії взагалі забути про асоціацію після такого розвороту в бік МС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.