Amnesty International вимагає від українських нардепів розпочати, врешті, демонтаж сталінської репресивної системи

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 11.09.2013 10:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21629

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International звернулась до українських парламентарів із закликом якомога скоріше ухвалити законодавчу базу щодо реформи правоохоронних органів.

Про це йдеться у відкритому листі до Верховної Ради України.

Осуд правозахисників викликала передбачена законопроектом чотирирічна затримка створення Державного бюро розслідувань – органу, який розслідуватиме злочини, вчинені міліцією.

«Бюро має бути створене як справді незалежна і неупереджена установа, побудована на принципі громадського контролю, і процес створення Бюро повинен розпочатися якнайшвидше – значно раніше від листопада 2017 року», – мовиться у заяві Amnesty International.

У своєму листі Amnesty International закликала парламентарів також включити в законопроект механізм ефективного запобігання змові між прокурорами та співробітниками правоохоронних органів.

На думку авторів листа, ухвалення нового законодавства дозволить подолати практику тортур в МВС та усунути проблему жорстокого поводження із затриманими. Загалом правозахисники схвально оцінили законопроект. Наразі його відправили на розгляд Венеціанської комісії Ради Європи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.