Нардепи підозрюють, що МВС приховує від ТСК організаторів провокації з БРДМ

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 11.09.2013 10:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21630

ТСК, що розслідує обставини нападу на журналістів 18 травня під час акції «Вставай, Україно!», 10 вересня почала розглядати питання правомірності появи БРДМ на вулицях столиці, що, на думку представників опозиції, і викликало масові зіткнення.

Вчора ТСК почала розглядати питання правомірності появи 18 травня в центрі Києва військової техніки, що, на думку представників опозиції, і викликало бійки, пише «КомменсантЪ-Украина».

«Ми намагаємося з’ясувати, хто організатор того, що відбувалося в Києві 18 травня, проте ні в МВС, ні в прокуратурі нам не хочуть допомагати. Крім того, на суді у Вадима Тітушко та інших обвинувачених жодного разу не запитали, хто організував інцидент. У зв’язку з усім цим я не виключаю, що керівництво МВС все це і організувало», - заявив голова комісії Віталій Ярема («Батьківщина»).

З ним не погодився член комісії, представник Партії регіонів Андрій Пінчук, який заявив, що «судове рішення про визнання кількох людей винними вже є, а значить, говорити, що міліція не діє, не зовсім коректно».

Присутній на засіданні заступник начальника слідчого управління ГУ МВС у Києві Валерій Симон заявив, що за фактом появи бойової розвідувально-дозорної машини (БРДМ ) у центрі міста 17 співробітників міліції отримали догани, суворі догани та попередження про неповну службову відповідність. Крім того, щодо водія БРДМ складено протокол про адміністративне правопорушення.

Ця відповідь не задовольнив члена ТСК Олену Бондаренко (Партія регіонів).

«У масових акціях брали участь дві сторони. Чому міліція не розслідує справи щодо тих, хто провокував зіткнення з боку опозиції? Ви не хочете чіпати тих, кого захищають люди з депутатськими мандатами?», - зауважила Бондаренко.

У відповідь Симон заявив, що кримінальні провадження відкриті і щодо кількох членів партії «Свобода». «Особи решти ми поки встановлюємо», - зазначив він.

На цьому засідання завершилося, проте його результатами залишилися незадоволені як представники влади, так і опозиції.

«У голови комісії (Віталія Яреми – Ред. ) один лейтмотив - БРДМ була причиною того, що сталося, а про бійки, які влаштувала опозиція, він мовчить. Ці люди теж повинні понести покарання, але комісія вперто не хоче розглядати це питання», - заявила Бондаренко.

На думку іншого члена комісії - Андрія Іллєнка («Свобода»), влада не бажає допомагати, обмежуючись «відписками і відмовками», а сам принцип формування ТСК невірний.

«При чотирьох членах від опозиції і чотирьох від влади комісія ніколи не прийде до загального рішення . У члени комісії треба включити одного депутата-мажоритарника, щоб його голос і став вирішальним», - пояснив Іллєнко.

Як повідомлялося раніше, парламентська ТСК, яка розслідує обставини нападу на журналіста "П’ятого каналу" Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента Владислава Соделя створена ще 4 червня.

За час роботи комісії Шевченківський районний суд Києва оголосив вироки трьом обвинуваченим у цій справі. Так, Вадим Тітушко отримав три роки позбавлення волі умовно, а Сергій Приходько і Михайло Пшук - по два роки обмеження волі умовно.
»


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.