Комуністи і медведчуківці подали у ЦВК документи ініціативної групи з проведення референдуму про вступ до МС

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 12.09.2013 12:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21642

Центрвиборчком отримав документи для реєстрації ініціативної групи з всеукраїнського референдуму за народною ініціативою про вступ України у Митний Союз (МС).

Як повідомили в прес-службі ЦВК, документи надійшли сьогодні, 12 вересня, вранці.

У пакет документів входить, зокрема, протокол зборів громадян про проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою. На референдум пропонується винести питання "Чи підтримуєте ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації?". До протоколу також додано список членів ініціативної групи, в який пропонується включити 9 892 осіб з їхніми заявами про згоду бути членом такої групи.

Відповідно до закону, ЦВК має розглянути ці документи і ухвалити рішення щодо реєстрації або нереєстрації ініціативної групи протягом 5 днів.

Як повідомлялося раніше, КПУ 16 серпня подала до ЦВК повідомлення про намір провести збори громадян України з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу (приєднання) України до МС.

Європейська партія України від 29 серпня звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою заборонити КПУ організовувати всеукраїнський референдум. Як забезпечення позову суд заборонив КПУ організовувати і проводити збори громадян України з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу України в МС до розгляду справи по суті.

8 вересня на стадіоні Спартак в Києві відбулися збори громадян, організовані КПУ і громадським рухом "Український вибір", в яких взяли участь 2 508 осіб. Збори затвердили склад ініціативної групи для збору підписів на підтримку всеукраїнського референдуму в кількості 9 тис 892 осіб, а також формулювання питання, що пропонується винести на референдум: "Чи підтримуєте ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації?".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.