Торгівельна війна. Російська митниця вводить нові правила для українського імпорту

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 12.09.2013 17:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21649

З 14 вересня будуть застосовуватися додаткові заходи гарантування до товарів, що переміщуються по території Росії на умовах Митної Конвенції МДП.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, до відомства надійшов відповідний лист Федеральної митної служби Російської Федерації щодо використання книжок МДП під час міжнародних автомобільних перевезень.

Згідно з отриманою інформацією, Федеральною митною службою прийнято рішення про застосування з 14 вересня поточного року додаткових заходів забезпечення до товарів, що переміщуються територією Російської Федерації на умовах Митної Конвенції МДП 1975 року.

«Зміни умов переміщення товарів не призведе до зростання витрат перевізників та імпортерів, оскільки очікується, що при виборі гарантії як способу забезпечення сплати митних платежів, аналогів вартість такої послуги становитиме від 1500 російських рублів» , - запевняє Федеральна митна служба РФ .

Як повідомлялося раніше, з 14 серпня Федеральна митна служба Російської Федерації повністю зупинила український експорт на невизначений час.

Ситуацію з українськими вантажами, які надходять до Росії, в митній службі РФ пояснили зміни в правилах переміщення товарів через кордон, які відбулися з 14 серпня.

Зокрема, перевізникам при в´їзді на митну територію Митного союзу в пункті пропуску необхідно пред´явити крім книжки МДП документи, що підтверджують забезпечення сплати митних платежів.

Відзначимо, що Федеральна митна служба РФ з 14 серпня запровадила додаткові умови забезпечення дотримання митного транзиту з використанням книжок МДП, у зв´язку із застосуванням заходів, передбачених Митним кодексом Митного союзу.

Нагадаємо, Митна конвенція про міжнародне перевезення вантажів із застосуванням книжки МДП - міжнародна угода, прийнята в 1975 роки під егідою Європейської економічної комісії ООН. Метою Конвенції є створення системи транспортування вантажів, що спрощує процедури оформлення вантажів при перетині ними кордонів. Вантажівки, що використовують транзитну систему МДП, позначені синьою табличкою TIR, прикріпленою на кузові автомобіля. Абревіатура TIR виникла відповідно до назви Конвенції французькою мовою «Міжнародні дорожні перевезення» (у перекладі - «Міжнародні дорожні перевезення», МДП).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.