Shell проведе експеримент з видобутку газу на одному з виснажених родовищ в Україні

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 12.09.2013 21:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21653

Компанія Royal Dutch Shell зацікавлена видобувати газ з виснажених українських родовищ і таких, які вважалися неперспективними і малоефективними.

Про це, як повідомляє прес-служба Кабміну, заявив виконавчий директор з питань міжнародної розвідки і видобутку концерну Shell Ендрю Браун під час зустрічі з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим у Нідерландах у четвер, 12 вересня.

Зокрема під час зустрічі була проведена презентація найсучасніших технологій, які дозволяють видобувати рештки газу з родовищ, що розроблялися раніше, і з невеликих родовищ за допомогою мобільних комплексів, які дозволяють на 50% скоротити витрати при видобуванні газу.

Азаров зазначив, що раніше Україна щороку видобувала до 40 млрд. кубометрів газу, тому на території України є такі родовища, видобуток газу на яких можна відновити.

"Давайте приступимо до вивчення цього питання в Україні", - сказав Азаров.

Перший експеримент на одному з таких виснажених газових родовищ може бути проведений спільно з Royal Dutch Shell після того, як сторони проведуть аналіз ситуації. За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, це питання буде повідомлено на засіданні уряду, після чого будуть прийняті відповідні рішення.

"Новітні технології, які застосовує компанія "Shell", дають можливість збільшити приблизно на 30-40% обсяги видобутку газу на родовищах, де йде видобуток і де вже була видобуток", - сказав Ставицький.

Як повідомлялося раніше, в рамках візиту української делегації в Норвегію 12 вересня українська компанія ТОВ "Надра Юзівська" і Royal Dutch Shell підписали операційна угода, яке фактично дозволяє почати роботу на Юзівському родовищі газу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.