Меркель і Алієв домовилися обійтися без Росії

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 15.02.2007 14:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2166

Канцлер ФРН Анґела Меркель і Президент Азербайджану Ільхам Алієв обговорили перспективи прокладення нових трубопроводів через Україну.

Європейський союз сподівається підвищити енергетичну безпеку також за рахунок розширення співпраці з Азербайджаном.

Про це вчора в Берліні заявила канцлер Німеччини Анґела Меркель після зустрічі з азербайджанським Президентом Ільхамом Алієвим.

Торкаючись нової концепції енергетичної безпеки, глава німецького уряду згадала й про Україну.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель констатувала, що нині готуються до експлуатації нові трубопроводи через територію України в напрямку Польщі й через Грецію в напрямку Південносхідної Європи. На думку глави німецького уряду, це відкриває можливості для тіснішої співпраці з Азербайджаном.

Азербайджанський президент Ільхам Алієв також продемонстрував інтерес до розбудови співпраці з Європейським союзом передусім в енергетичній сфері.

Нагадаємо, що Азербайджан має великі поклади нафти та газу. Під час свого візиту до Берліна Алієв закликав німецький бізнес активніше вкладати гроші в азербайджанську економіку.

Меркель, у свою чергу, закликала Азербайджан інтенсивніше проводити реформи, що допомогло б покращити ситуацію з дотриманням прав людини й гарантувало б свободу преси.

Алієв запевнив, що впродовж наступних п’яти років його країна виконає всі зобов’язання, які вона взяла на себе в рамках європейської програми сусідства.

Нагадаємо, що ЄС готовий надати сусіднім країнам мільярдну допомогу як винагороду за втілення реформ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.