Президент Єврокомісії сподівається, що Україна виконає “домашнє завдання”

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 13.09.2013 21:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21664

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу сподівається, що Україна виконає визначені для підписання Угоди про асоціацію з ЄС умови до саміту “Східного партнерства” у Вільнюсі.

Про це він заявив в інтерв’ю Euronews.

"Нині ми сподіваємося, що Україна виконає всі критерії, орієнтири, що ми зможемо побачити на Вільнюському саміті у листопаді. Я вкотре закликаю Україну виконати всі ці критерії, завдяки чому країна стане значно ближче до Європейського Союзу через запровадження системи політичної асоціації і економічної інтеграції", - сказав Баррозу.

Президент Єврокомісії висловив переконання, що Україна є європейською країною. Водночас, у політичному вимірі найвищою формою європейської інтеграції України може стати лише укладання Угоди про асоціацію із створенням поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

"Я знаю, що більшість українців висловлюють чітке бажання мати тісніші зв’язки з Євросоюзом. І вибір українського народу необхідно у повній мірі поважати", - наголосив Баррозу.

Як повідомлялося раніше, організація Freedom House в останній доповіді заявила, що угода про асоціацію між Україною та ЄС перебуває під загрозою через відсутність політичної волі в української влади виконати критерії, визначені Радою ЄС як необхідні для підписання цього документу.

Президент Віктор Янукович вважає, що Україна рухається шляхом євроінтеграції вже багато років і за цей час досягла критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.