“Невловимий Джо”. ГПУ виявила Мельника у США

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 16.09.2013 12:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21665

Колишній ректор Податкового університету Петро Мельник перебуває в місті Сан-Маркос, що в американському штаті Каліфорнія.

Як повідомила прес-служба народного депутата України від «Батьківщини» Геннадія Москаля, таку відповідь парламентарій отримав на свій запит від Генеральної прокуратури.

Також Москалю повідомили, що Генпрокуратура направила до США запит про надання правової допомоги у кримінальному провадженні, відкритому щодо екс-ректора.

«До відповіді Генпрокуратури додам одну суттєву деталь, - заявив Москаль. - Мельник виїхав до США, як громадянин не України, а однієї із прибалтійських країн, маючи на руках паспорт цієї країни. Тому писати про правову допомогу щодо екстрадиції сьогодні може тільки та прибалтійська країна, громадянином якої він в’їхав у США».

«Про повернення Мельника в Україну не може бути й мови, тому він втрачений для українського правосуддя назавжди. Історія з Мельником увійде в підручники з криміналістики та оперативно-розшукової діяльності як приклад повного провалу МВС», - вважає опозиціонер.

«Команда молодих донецьких – Арбузов, Клименко, Захарченко – ганебно програла команді старих донецьких. З професійної точки зору (якщо не звертати увагу на морально-етичні норми), організована старими донецькими операція втечі і переправлення Мельника до Америки здійснена бездоганно. Як тут не згадати старе прислів’я – не рий яму іншому, бо сам у неї впадеш», - підсумував Москаль.

Як повідомлялося раніше, Мельник був затриманий 27 липня в своєму робочому кабінеті під час отримання хабара. 7 серпня на екс-ректора, якому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, наділи електронний браслет. Однак Мельник зняв браслет і зник. Після чого він був оголошений в міжнародний розшук на території 190 країн - членів Інтерполу.

Пізніше ЗМІ повідомили, що Мельник перебуває на території США, в країні, з якою в України немає договору про екстрадицію.

Водночас офіційно в МВС заявляли, що їм відоме місцеперебування втікача екс-ректора, однак саме місце називати відмовлялися.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.