Питання Тимошенко ніхто не знімав з євроінтеграційного пакету

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 18.09.2013 13:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21683

Вирішення питання колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко залишається серед політичних вимог Євросоюзу до України в рамках підписання Угоди про асоціацію.

Про це сказав голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські на брифінгу в Кабміні.

«У Європарламенті є понад 700 депутатів, і я не буду коментувати заяви їх усіх. Ми працюємо на тому, що було схвалено 28 країнами ЄС, і це є у висновках Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу, і це також було частиною спільної заяви саміту Україна-ЄС (вирішення питання Тимошенко – Ред.)», - заявив Томбінські у відповідь на прохання прокоментувати позицію деяких депутатів Європарламенту не пов’язувати проблему однієї людини з євроінтеграційними намірами всієї держави.

Томбінські також нагадав, що серед політичних вимог залишається реформування судової системи та виборчого законодавства, посилення боротьби з корупцією та поліпшення бізнес-клімату.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Кабінет Міністрів України затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Саміт Східного партнерства, на якому Україна може підписати угоду про асоціацію з ЄС, частиною якої є створення зони вільної торгівлі, пройде 28-29 листопада у Вільнюсі.

Підписання відбудеться, якщо Київ виконає вимоги Брюсселя: припинення політичних переслідувань опозиції та проведення реформ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.