Вчені: «свята вода» загрожує здоров’ю людей

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 18.09.2013 23:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21690

Вчені з інституту гігієни та прикладної імунології Віденського медичного університету заявили, що свята вода смертельно небезпечна для здоров’я. У ході дослідження проб такої води, взятих зі святих джерел Австрії, виявилося, що у воді були частинки екскрементів.

Фахівці Віденського університету вивчили 21 зразок освяченої води з купелей 18 церков і каплиць у різні пори року. У результаті всього 14% зразків не містили фекалій. Саме тому вчені не рекомендують пити святу воду в Австрії.

Виявлені в ній, окрім фекалій, сільськогосподарські нітрати і бактерії можуть викликати у людини приступи діареї, повідомляє Reuters.

«Ми вважаємо своїм обов’язком розповісти людям про небезпеку вживання святої води», - попередив мікробіолог Олександр Кіршнер. Він нагадав, що цілюща дія приписувалося святих джерел з часів середньовіччя. Тоді якість води в місті було вкрай погане і люди часто страждали від діареї. «Але якщо вони знаходили в лісі джерело, яке не було забрудненим і пили з нього впродовж декількох днів, то симптоми захворювань зникали. Таким чином, вони виліковувались, вживаючи звичайну просту, а не святу воду», - пояснив він. Сьогодні, за словами вченого, ситуація змінилася.
У дослідженні австрійських вчених даються деякі способи вирішення цієї проблеми. Так, пропонується регулярно фільтрувати воду в церквах, замінювати її на нову.

Нагадаємо, що питна вода в Австрії вважається однією з найкращих у світі, а столиця Відень - перше місто в світі, в якому вода була поставлена ​​під охорону Конституції. Тому, якщо порівняти побутові і екологічні умови Австрії й України, - то питна вода останньої далека від еталону чистоти і можна уявити яка антисанітарія існує в культових закладах, про що ніколи питання на рівні СЕС і не піднімалося...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.