Хроніки «покращення». Кабмін заборгував мільярд за соціальними виплатами: не платять навіть допомогу на поховання

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 19.09.2013 13:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21696

Кабінет міністрів накопичив величезну заборгованість за соціальними виплатами, заборгувавши гроші навіть на поховання людей.

Про це заявила член комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та праці, депутат від "Батьківщини" Людмила Денисова, яку цитує прес-служба політсили.

Денисова повідомила, що отримала документ з даними Державної казначейської служби щодо поточних виплат.

Так, згідно з документом, Держказначейство за станом на 16 вересня не виконало платіжні доручення Фонду з тимчасової непрацездатності на суму майже 937 млн гривень, у тому числі невиплата лікарняних склала 430 млн гривень, декретних - 230 млн гривень.

Окрім того, уряд не сплачує за лікування дітей в дитячих оздоровчих закладах. Народний депутат зазначила, що уряд затримує навіть допомогу на поховання - 1,1 млн гривень.

Денисова повідомила, що неодноразово направляла депутатські звернення з проханням надати відповідну інформацію, проте, постійно отримувала відмову.

На думку депутата, така ситуація з соціальними виплатами склалася через те, що доходи, податки і страхові внески акумулюються на рахунках Держказначейства, а керує виплатами не фонд соціального страхування, а Міністерство доходів і зборів.

У свою чергу депутат від "Батьківщини" Андрій Павловський повідомив, що з початку року заборгованість з виплати зарплат зросла на 92 мільйони і склала майже 1 млрд гривень.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.