Росія остаточно відмовилася тренувати своїх льотчиків на українському полігоні

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 19.09.2013 14:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21697

Щорічна потреба на утримання полігону НВТКА та військової частини, що його обслуговує, складає близько 6 млн. грн.

Про це на запит Тиждень.ua повідомило Управління преси та інформації Міністерства оборони України.
«Щорічна потреба на утримання військової частини та полігону складає близько 6 млн. грн.», - йдеться у відповіді.

Міноборони також підтверджує, що російська сторона офіційно повідомила про те, що не планує використання полігону з 2014 року. Відповідно, зазначає міністерство, «дію угоди між Урядами України та Російської Федерації про використання полігону НВТКА від 07.02.1997 після завершення 30.07.2014 чергового п’ятирічного терміну її дії планується не продовжувати».

«Останній раз полігон НВТКА використовувався для забезпечення польотів палубної авіації Російської Федерації в 2010 році», – нагадує міністерство.

Наразі питання про консервацію полігону, як зазначає Міноборони, не розглядається.

Нагадаємо, російська сторона повідомила українську про відмову від використання тренувального комплексу для морської авіації НВТКА у Криму з 2014 року.

Раніше у Міноборони заявляли, що Україна веде переговори з Індією та Китаєм щодо використання полігону, однак на рівень конкретних домовленостей це питання поки не вийшло.

У червні минулого року Міноборони України повідомило, що Міноборони Росії вперше, починаючи з 2006 року, здійснило оплату за використання полігону грошовими коштами.

Як відомо, Росія будує у Єйську (Краснодарський край) свій комплекс полігону НВТКА. Головком ВМФ РФ адмірал Віктор Чірков повідомив, що російський тренажер в Єйську почне функціонувати на рубежі 2013-2014 років.

Авіаційний комплекс НВТКА (наземний випробувальний тренувальний комплекс авіаційний) використовується для підготовки льотчиків палубної авіації. Єдиний створений в СРСР тренувальний авіакомплекс, який після розпаду СРСР перейшов до України, розташований на аеродромі Новофедорівка - поблизу міста Саки в Криму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.