Турбота влади про вітчизняний автопром змусила ЗАЗ скоротити робочий тиждень до трьох днів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 20.09.2013 01:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21707

Незважаючи на зміни в законодавстві, пов’язані зі збільшенням вартості імпортних автомобілів з метою створення більш сприятливих умов для українського автопрому, Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) до кінця поточного року буде працювати в режимі триденного робочого тижня.

Про це заявив на прес-конференції з нагоди 150-річчя заводу голова правління ЗАЗу Сергій Філіпенко.
«ЗАЗ буде працювати на триденці до кінця року», - сказав він.

При цьому голова правління не виключив скорочення персоналу надалі.

«На сьогоднішній день на ЗАЗі не діяла і не діє програма скорочення співробітників. Ми знаходимося в ситуації, коли багато фахівців самі покидають і вже покинули завод, і зараз штат складає близько 5,5 тис. співробітників, включаючи чисельність співробітників Мелітопольського моторобудівного заводу, що входить в структуру ЗАЗу. Ми проводимо оптимізацію виробництва, і якщо з’ясується, що якийсь структурний підрозділ або служба є зайвими, ми з ними розстанемося», - сказав Філіпенко.

Як раніше повідомлялося раніше, в Україні у серпні 2013 року, порівняно з аналогічним періодом 2012 року, виробництво автомобілів скоротилося на 21% - до 5,769 тис. одиниць.

Нагадаємо, у липні цього року був прийнятий закон про утилізацію автомобілів для допомоги вітчизняним виробникам, які звільняються від збору за умови виконання низки вимог закону.

Він набув чинності 1 вересня.

Між тим, на початку серпня деякі виробники заявили, що не встигають виконати вимоги закону до 1 вересня і будуть змушені платити утилізаційний збір.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.