У Кремлі вже розповідають легенду про порятунок України

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 23.09.2013 09:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21709

Кредит у $750 млн, який Москва надала Києву, врятує Україну від економічної кризи.

Про це заявив у програмі Вести недели на телеканалі Росія радник Володимира Путіна з питань регіональної економічної інтеграції Сергій Глазьєв.

"Цей кредит для того, щоб Україна не впала в економічну катастрофу. Оскільки фінансовий стан такий, що при очікуваному підписанні з Євросоюзом (договору про асоціацію між Україною та ЄС, а також про зону вільної торгівлі) можуть одразу погіршитися торговельні відносини з Росією, Білоруссю і Казахстаном, платіжний баланс стане ще гірше і далі балансувати буде взагалі нічим. Ми рятуємо від дефолту", - сказав він.

Глазьєв впевнений, що Росія таким кредитом нагадує, що вона - головний кредитор України на сьогоднішній день. "Головним джерелом інвестицій є Росія, головним ринком збуту - Росія", - підкреслив помічник президента.

Він зазначив, що вступ України до митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном дозволить їй суттєво покращити умови торгівлі, в той час як угода з Євросоюзом може позбавити її самостійності.

"Брюссель буде диктувати технічні умови, визначати правила торгівлі. Продовольчий ринок європейський для України, незважаючи на зону вільної торгівлі, буде закрито, бо на продовольчі товари Євросоюз зберігає квоти і, більше того, якщо Україна чогось не виконує, європейці в будь-який момент обіцяють ввести нові обмеження", - сказав Глазьєв.

Як повідомлялося раніше, 18 вересня Sberbank CIB, підрозділ Ощадбанку Росії, повідомив, що Україна залучила $750 млн синдикованого кредиту. В установі зазначили, що це був перший для Ощадбанку досвід з надання синдикованого кредиту Україні. Деталі операції, такі як інші учасники кредитування або параметри кредиту, не розголошувалися.

Українські аналітики вважають участь російського банку у залученні 750-мільйонного кредиту для України позитивним знаком, називаючи цю позику "сюрпризом".

Як повідомлялося, кількома днями раніше уряд України схвалив текст угоди з Європейським союзом про асоціацію, давши старт внутрішньодержавним процедурам підготовки документа до підписання в листопаді.

Тим часом, президент Європейської Ради Херман Ван Ромпей вважає, що Україна не зможе стати членом Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану, якщо організує зону вільної торгівлі з Євросоюзом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.